2010-Apartment. Burriana. Spain.

Apartment. Burriana, Spain.
1

On a balcony you look out to the east, and on the other to the west. In this house you know at all times where the sun is, which illuminates the space as it passes on through two courtyards. It’s nice to be. Sitting at the computer you see the kitchen, the living room and beyond through the windows you see the red setting sun.

SSS_01_2008_apartment_Burriana_Castellon_2

180 m2 house that multiply to make a unique space with three basic uses, living, dining and sleeping, controlled with woodwork and glass sliding panels that qualify the environment and suggest different depths.

2

Intermediate Service Space

SSS_01_2008_apartment_Burriana_Castellon_8

SSS_01_2008_apartment_Burriana_Castellon_3Courtyard

SSS_01_2008_apartment_Burriana_Castellon_9Intermediate space.

SSS_01_2008_apartment_Burriana_Castellon_12

Senza titolo-1

Glass Bathroom

SSS_01_2008_apartment_Burriana_Castellon_13

SSS_01_2008_apartment_Burriana_Castellon_14

Kitchen

2007-Community building and garden and parking_Murcia. Spain.

Community building and garden and parking. Lorquí. Murcia

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_01Conceptual plan

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_03Plot`s virtual aerial view

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_06In a semi-arid climate we discover an oasis with date palms, bushes and flowers. Recovering back all the natural assets of the site we settle an endless flat roof around an old massive house creating a sinuous-shaped courtyard.

The ancient massive house and the new light ring

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_08THE RING

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_21The new organic form adapts and models according to natural characteristics of the place.

Early sketch.SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_05

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_04

Early structural study and anallysis

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_22Main façade

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_20The spatial continuity between inside and outside is granted thanks to the 2 perimeters of glass which don’t interrupt people enjoy the environment both natural and architectural.

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_02The courtyard: nexus between the massive house and the glass ring

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_07

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_47_bSSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_52

Dance hall detailSSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_41South Hall

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_09Sunset Hall.
Dj booth view

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_40`

 

Technical details and plan

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_24Garden Hall`s virtual view

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_45Sunset Garden through the Garden Hall

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_12SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_11

THE HOUSE
The massive construction

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_42The Cistern Hall

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_13General cross through the Cistern

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_19_

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_49

Entresol Hall

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_14The Entresol Hall`s bathroom

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_15The Bar.

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_37EAST GARDEN

Conceptual idea. Looking back at Geoffrey Bawa…….SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_23

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_53

Building and geometrical plan.

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_17THE DAWN GARDEN

Dawn Garden`s virtual view

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_10Dawn Garden`s aerial view from the house

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_16Main pedestrian enter through the Dawn Garden

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_18

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_48

THE SUNSET GARDEN

Swimming pool`s conceptual idea

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_28The outside garden extends as a green natural blanket dissolving and spreading out the limits of the interior rooms. At night the ring illuminates the surrounding area as a flying saucer would have just landed.

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_25The swimming pool and the Parking at the very end

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_27The Ring, opening door….

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_43

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_26SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_38THE PARKINGSSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_29SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_31General cross section

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_36SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_32

The Parking`s site, before

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_35The Parking`s site, after

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_33The Parking`s site, at night.

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_54

Technical details and plan

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_30

The pedestrian island in the Parking

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_34Parking view at dawn

SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_39SSS_02_2007_community_building_and_gardens_and_parking_Lorqui_Murcia_50

2002-Office building_Murcia. Spain.

FAD AWARDS FINALIST 2004

Office building. Caravaca de la Cruz, Spain. (2002)

IMG_2461

The customer has a large pool of honey-colored limestone. He thinks that should impress his clients with a building that speaks of his ston. The building is a large rock in the highest point of the place.

SSS_02_2002_stone_office_building_Caravaca_Murcia_7Quarry. Sand stone.

SSS_02_2002_stone_office_building_Caravaca_Murcia_4 It is a huge tan monolith built with a wall half a meter thick and drilled inside with a beautiful courtyard in which olive tree grows.

SSS_02_2002_stone_office_building_Caravaca_Murcia_3

 

SSS_02_2002_stone_office_building_Caravaca_Murcia_10Construction process

 

SSS_02_2002_stone_office_building_Caravaca_Murcia_5Interior. Courtyard with olive tree.

His customers do not believe that is a building, they believe it is a great quarry stone that stays a long time there.

stone building 2

Exterior.

 

SSS_02_2002_stone_office_building_Caravaca_Murcia_14Meeting space.

 

SSS_02_2002_stone_office_building_Caravaca_Murcia_6Glass and stone facade

2010-Light rail station and garden_Alicante. Spain.

TRAM STOPS COMPETITION FINALIST 

Light rail station and garden. San Juan, Alicante. Spain.    

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante

In summer’s days, a lot of people go and come from the San Juan’s beach. We look for a shelter to protect traveller in (from) the sunny hot days in Alicante, since sun in these parts is ungrateful at some hours of the day.

Video: Built.

Conceptual video

We designed a huge white arch, palm leaf shaped, which is born from the ground and raises until 4 meters high, casting 60 meters of shadow. This is the most important objective.

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_1

 

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_7

 

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_12At sundown, the tram shelter is a light white arch with bright edges. In the distance, from the Holanda Street and San Juan beach, a thin curved lit line is seen, where Tram stops. (In pink, the proyect site)

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_5

 SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_9

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_4
Project skeche.

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_10
G
reen round with white arch

 

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_13

Arch 60 meters long

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_6Arch light at night.

SSS_02_2010_light_rail_station_and_garden_San_Juan_Alicante_8
Arch in the afternoon.

 

2014-Tube apartment_Murcia. Spain.

Tube apartment. Calle Primo de Rivera. Murcia (2014)

SSS_01_2014_tube_apartment_Primo_de_Rivera_Murcia_01

 

Entras y tienes 14 metros de profundidad, a 14 metros tienes un gran ventanal que baña de luz ese espacio profundo. Es simplemente un espacio pensado para disfrutar de la luz que entra de la calle y del gran patio comunitario. Donde estés siempre tienes presente esos dos focos de luz, y siempre presente los 14 metros de profundidad.

 

SSS_01_2014_tube_apartment_Primo_de_Rivera_Murcia_05

 

SSS_01_2014_tube_apartment_Primo_de_Rivera_Murcia_02SSS_01_2014_tube_apartment_Primo_de_Rivera_Murcia_22SSS_01_2014_tube_apartment_Primo_de_Rivera_Murcia_23

 

Layout

SSS_01_2014_tube_apartment_Primo_de_Rivera_Murcia_06

Site in red

01
« 1 of 13 »

 

 

2007-Urban renovation .Color revolution_Castellón. Spain.

ASCER AWARDS WINNER 2008

Urban renovation. Burriana, Castellón. Spain. (2007)

SSS_03_2007_urban_renovation_Buriana_Castellon

 

Ceramic is brightness and color. We worked with Toni Cumella, a long family tradition ceramist, to bring shine and color to the city.

SSS_03_2007_urban_renovation_Buriana_Castellon_01

The project dives the walker into a tunnel of bright colors, into a kind of multicolor canyon built by tiny crystalline cobbles.

SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_2

SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_5

Six colour cobbles. Toni Cumella ceramist atelier.

 SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_6

SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_12

Handcraft placement ceramic tile

SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_8

It remembers to the master builder Barragan´s atmospheric and chromatic architecture. From him we think that came our inspiration.SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_10

Six coloured streetscape. Some pics:

SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_1

SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_11 SSS_03_2007_urban_renovation_Burriana_Castellon_9

Summer festival 2015.

2011-Kindergaten_Valencia. Spain.

Kindergarten. Tuejar, Valencia. (2011)

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_01

When you design a space for kids no more than three years old, you think about how close they are from mother ́s belly.

Architecture for children must be a transitional place between their mothers and the world. Our building is that transitional space.

Preliminary model. Two courtyards.

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_06 SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_07 SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_05

 

 

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_08

 

Access courtyard.

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_10

Constructive section.

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_09

 

Perimetral wall

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_04SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_11

 

Final space

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_12SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_13

 

A wall and two patios, wood and concrete.

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_02

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_14 SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_15

SSS_02_2011_kindergarten_Tuejar_Valencia_16